Behandeling

Diverse vormen van behandeling

VINK Psychologisch Centrum verricht behandelingen bij zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen. De start van de behandeling wordt gekenmerkt door een intakegesprek, waarin de therapeut door het stellen van diverse vragen een voorlopige inschatting probeert te maken van de ernst van de problemen die spelen en de motivatie voor behandeling. Aan het einde van dit gesprek zal in overleg een plan van aanpak worden vastgesteld, waarin voornamelijk aan bod komt wie er bij de behandeling betrokken gaat worden en op welke doelen de behandeling gericht gaat worden.

De doelen van de behandeling zijn afhankelijk van de problematiek die speelt. VINK Psychologisch Centrum biedt behandelingen aan bij vrijwel alle psychiatrische problemen, maar ook als er geen sprake is van een (psychiatrische) diagnose is behandeling mogelijk. Om een idee te geven wat VINK Psychologisch Centrum kan bieden, zijn de verschillende behandelingen hiernaast overzichtelijk gerangschikt per problematiek. Mocht hier niet bij staan wat gewenst is, neem dan contact op met VINK Psychologisch Centrum.

Het evalueren van de behandeling staat bij VINK Psychologisch Centrum hoog in het vandaal. Regelmatig zal er besproken worden of alle betrokkenen nog tevreden zijn met de huidige behandelaanpak en of er voldoende resultaten bereikt worden. Dit zodat op tijd, indien nodig, een koerswijziging plaats kan vinden.

Wanneer tijdens het intakegesprek duidelijk wordt dat er sprake is van (zeer) complexe problematiek waarbij een lang behandeltraject noodzakelijk is, zal VINK Psychologisch Centrum indien gewenst doorverwijzen naar een GGZ instelling of ziekenhuis.

Voor meer informatie of vragen over behandelingen, neem contact op met VINK Psychologisch Centrum.